I obtained my pharmacy degree from Nottingham University in 1992. I subsequently completed an MSc in Biopharmacy at King’s College London and then a PhD related to use of iron chelators in the management of thalassaemia. I was then awarded the Mapplethorpe fellowship for 2 years at King’s College London to conduct research related to redox activity and apoptosis by iron chelators. Following that, I completed 4 years as research fellow at University College London Medical School working on structure-function activity of iron chelators’ combinations and shuttling of iron in the body. In 2006, I joined Kingston University as a senior lecturer. I am currently a professor in clinical and applied pharmacy practice in the School of Life Sciences, Pharmacy and Chemistry, acting as the Head of Pharmacy Department and the MPharm course director.
My current research interests focus on public health and medicines optimisation. The emphasis is on evaluating the use of innovative technology to streamline and optimise public health and the care of patients with long term conditions. I have a special interest in issues related to cardiovascular disease, diabetes and obesity. As a pharmacist, my research interests also focus on building the evidence of the role of this profession in disease prevention and management and public health. As an academic, I am also interested in healthcare professionals’ and patients’ education and the use of simulation and serious games in this regard with a hope to build a strategy for pharmacy education that ensures their recognition as an integral part in the healthcare team.
PCC2019
Η Δρ. Αλίκη Πελετίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάτρα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Kingston στο Λονδίνο με πτυχίο MPharm (Master of Pharmacy-Honours). Η Αλίκη ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο τομέα της Κλινικής Φαρμακευτικής Πρακτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Μέσω της διδακτορικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε, Η Αλίκη σε συνεργασία με την Prof Reem Kayyali πρωτοπόρησαν, δημιούργησαν και προσέφεραν με επιτυχία την πρώτη υπηρεσία δημόσιας υγείας μέσα από το Ελληνικό φαρμακείο ,με τη βοήθεια των φαρμακοποιών της Πάτρας, με στόχο την ενίσχυση του κλινικού ρόλου του φαρμακοποιού αλλά και την πρόληψη χρόνιων παθήσεων στο ευρύ κοινό μέσα από το φαρμακείο. Η Αλίκη έχει τιμηθεί με το βραβείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Kingston για το έτος 2017 (Kingston University Dean’s award) για την ερευνητική της πορεία. Είναι associate fellow (AFHEA) of UK Higher Education Academy και έχει πιστοποίηση να διενεργεί Medication Use Reviews (MUR) από το Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας καθώς επίσης έχει πιστοποιητικό στη “Διαχείριση της Παχυσαρκίας” σε μεταπτυχιακό επίπεδο (level 7) από το ίδιο πανεπιστήμιο. Η Δρ. Πελετίδη συνεργάζεται με τη Φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου του Kingston στο Λονδίνο καθώς είναι και Λέκτορας Κλινικής Φαρμακευτικής, Φαρμακευτικής Πρακτικής και Δημόσιας Υγείας στο Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Τέλος είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη εκπαίδευσης και υπηρεσιών υγείας της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ).
Ο Λευτέρης Μαρίνος αποφοίτησε το 1995 από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis στη Βουδαπέστη. Είναι φαρμακοποιός της κοινότητας και το φαρμακείο του βρίσκεται στην περιοχή του Αλίμου. Το 2001 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φαρμακογνωσία Βιοδραστικών Φυσικών Προϊόντων. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Εγχειρίδιο Φαρμάκων – η φαρμακολογία στην πράξη» που εκδόθηκε το 2009 από τον Φαρμακευτικό Κόσμο. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Πρακτικής. Την περίοδο 2015 – 2019 υπηρέτησε την Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας από τη θέση του προέδρου. Από το 2017 κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα στον ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. και στην Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος.
General Manager Upjohn Hellas Ltd (A Pfizer Division)
Ο Δημήτρης Γκότσης είναι Γενικός Διευθυντής της Upjohn Hellas, μιας εταιρείας του ομίλου Pfizer που το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει τα εμβληματικά προϊόντα του ομίλου, για την αντιμετώπιση των μη μεταδοτικών νόσων.
Έχει 23 χρόνια εμπειρίας στο φαρμακευτικό κλάδο αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης και αλληλοεπιδρώντας με διαφορετικούς εταίρους στην αγορά του φαρμάκου. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Pfizer Hellas το 1996 ως Ιατρικός Επισκέπτης. Το 1999 ανέλαβε το ρόλο του Product Manager και το 2003 το ρόλο του Διευθυντή Marketing για τα προϊόντα Νευρολογίας. Το 2006 ανέλαβε τη θέση του Public Affairs & Communications Director και στη συνέχεια του Market Access & Corporate Affairs Director έχοντας στην ευθύνη του τα θέματα Πολιτικής Υγείας, Πρόσβασης-Αποζημίωσης καθώς και την ενίσχυση της εταιρικής εικόνας της Pfizer Hellas. Το 2017 ανέλαβε το ρόλο του BU Lead στο τμήμα Pfizer Essential Health, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2017 ως σήμερα είναι ο Γενικός Διευθυντής της Upjohn Hellas. Παράλληλα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Pfizer Hellas από το 2014.
Ο Δημήτρης Γκότσης έχει σπουδάσει Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.
Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Μιχάλης Χειμώνας είναι Γενικός Διευθυντής στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
Κατείχε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου ΟΠΑΠ Κύπρου από το 2011 μέχρι το 2014. Από το 2000 έως το 2010 εργάστηκε στη Nutricia στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου Ελλάδας. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Walt Disney Ελλάδας, Βαλκανίων και Κύπρου, Διευθυντής Μάρκετινγκ στην Pepsico International και Group Product Manager στην Colgate Palmolive.
Ο κ. Χειμώνας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ, ενώ κατέχει και Bachelor στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Maryland.
Dr. Τερζίδου Χρύσα, FEBO
Διδάκτορας Α.Π.Θ., Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Επιστημονικά υπεύθυνη Οφθαλμολογικού Τμήματος, Γ.Ν. Κωνσταντοπούλειου-Πατησίων, Ν.Ιωνίας, Αττική. Υπεύθυνη τμήματος γλαυκώματος και Οφθαλμικής Επιφάνειας. Εξειδίκευση στο γλαύκωμα στην χειρουργική του καταρράκτη και στις παθήσεις της Οφθαλμικής Επιφάνειας. Χειρουργός προσθίου ημιμορίου. Research Fellow, Glaucoma Service, Wills Eye Hptl, Philadelphia, USA . τ. Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΕΒΟ (European Board of Ophthalmology) και στην UEMS (European Union of Medical Specialists), Ophthalmology section. Μέλος της Ομάδας εργασίας για την αναμόρφωση των ειδικοτήτων. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οφθαλμικής Επφάνειας & Ξηροφθαλμίας (hosdes)
Γενικός Ιατρός, Δ/ντής ΕΣΥ, Κέντρο Υγείας Βάρης.
Μετεκπαιδευθείς στη Δημόσια Υγεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας (Παν/μιο Αθηνών/King’s College/ETHICS).
Μέλος της “Επιτροπής για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης, την ολοκλήρωση των διαγνωστικών/θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργία μητρώων ασθενών”
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Διακυβέρνησης Ηλεκτρονικής Υγείας ( ΕΣΔΗΥ)
Επιστημονικός Συνεργάτης της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών.
Μέλος Διεθνών/Ευρωπαϊκών Εταιρειών & Δικτύων.
Ο Μάρκος Ολλανδέζος είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε), σπούδασε Οικονομικά της Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και έλαβε διδακτορικό τίτλο από την Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με αντικείμενο την μελέτη της αποτρεπτής θνησιμότητας. Από τον Απρίλιο του 2012 έχει τη θέση του διευθυντή επιστημονικών θεμάτων της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), φορέα των ελληνικών παραγωγικών φαρμακοβιομηχανιών. Από το 2004 μέχρι τις αρχές του 2012 διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΠΕΦ. Διοικητικός διευθυντής και μέλος του ΔΣ της SOS ΙΑΤΡΟΙ, εταιρείας παροχής ιατρικών υπηρεσιών κατ’ οίκον στο διάστημα 2000-2004. Από το 2001 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Υγείας, με ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια
H Έφη Σίμου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επικοινωνίας και ΜΜΕ στη Δημόσια Υγεία στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας. Σχολή Δημόσιας Υγείας. ΠΑΔΑ
Είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Κίνδυνος και Δημόσια Υγεία», «Αποφασίζουμε Μαζί: Η Συμμετοχή των Ασθενών στη Λήψη Αποφάσεων για την Υγεία» και «Επικοινωνία Γιατρού- Ασθενούς: Ένας Πρακτικός Οδηγός Δεξιοτήτων Επικοινωνίας».
Έχει επίσης συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων και άρθρων στα γνωστικά αντικείμενα, των δεικτών υγείας και υπηρεσιών υγείας, του προσυμπτωματικού πληθυσμιακού ελέγχου, της ταξιδιωτικής ιατρικής, της πρωτογενούς πρόληψης, της επίδρασης της οικονομικής κρίσης στην υγεία και της επικοινωνίας στον τομέα της υγείας. Διετέλεσε συντονίστρια και συγγραφέας των Εθνικών Σχεδίων Δράσης για τη Δημόσια Υγεία 2008-2012.
Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί στο Υπουργείο Υγείας ως επιστημονικός συνεργάτης Υπουργών Υγείας σε θέματα Δημόσιας Υγείας, στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης προγραμμάτων αξιολόγησης υπηρεσιών υγείας και στο εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής–εθελοντικής της δράσης, οργάνωσε και συμμετείχε σε εθελοντικά προγράμματα στον τομέα της πρόληψης, της προαγωγής υγείας και της υγείας των γυναικών. Είναι επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας και Αλφαβητισμού στην Υγεία και τα ΜΜΕ ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο την ανάπτυξη κριτικού στοχασμού σε θέματα πρόσληψης και επεξεργασίας της πληροφορίας που προσλαμβάνουμε από τα ΜΜΕ γενικά και ειδικότερα σε θέματα υγείας. Το Ινστιτούτο τα δυο πρώτα χρόνια δράσης του ανέπτυξε την εκστρατεία ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την συμμετοχή των ασθενών στη λήψη αποφάσεων και την επικοινωνία γιατρού- ασθενούς και τον αλφαβητισμό στην υγεία «medandme».
• Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963.
• Αριστούχος απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (1981).
• Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1987).
• Πλαστικός Χειρουργός ειδικευμένος στην Αγγλία (1991-1996).
• Διδάκτωρ του ΑΠΘ (2000).
• Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη από το 1996.
• Έχει έντονη επιστημονική δραστηριότητα, μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών.
• Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρίας, Πρόεδρος του 11ου Συνέδριου Πλαστικής & Επανορθωτικής .
• Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσ/νικης (2011-2013, 2014-2018)
• Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
• Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.